Kunstenaar DeventerWat verkoopt een kunstgalerie? De verkoop van een kunstgalerie hangt af van de aard van de kunst waarin de kunstgalerie is gespecialiseerd, de aard van de commissies/functies van de kunsthandelaar, de locatie van de kunstgalerie en het soort mecenassen – boekenwurmen en schilders bijvoorbeeld – waarop de kunstgalerie zich richt.

Het zakelijke overzicht van de kunstgalerijen in de meeste kunstgalerijen in Amerika is vrij rechtlijnig. De grote commerciƫle kunstgalerijen verkopen de kunstwerken in bruikleen van instellingen (musea, universiteiten, hogescholen en particuliere handelaars). De kleinere kunstgalerijen, die meestal door plaatselijke zakenlieden worden gerund, werken met commissies die niet worden betaald uit opdrachten.

De meeste kunstgaleries richten hun bedrijfsmodel zo in dat de kunstkoper/verkoper de kunstleverancier – de kunstkoper – rechtstreeks betaalt in ruil voor de premie van de kunstkoper. De kunstaanbieder/verkoper int deze commissie grotendeels bij de kunstkoper/verkoper, hoewel kleinere kunstgaleries geen marge aan de kunstkoper betalen omdat commissies deel uitmaken van de voorwaarden van hun overeenkomst met de kunstaanbieder.

Wanneer over kunstprijzen tegen markttarieven wordt onderhandeld, hoeft de kunstkoper/verkoper alleen een commissietarief te betalen en is derhalve de nettopresentatie (NP) van toepassing. In veel gevallen zal de kunstkoper/verkoper ook eigenaar zijn van de kunst die hij/zij koopt. Met andere woorden, hij/zij kan de kunst verkopen zonder dat de kunstkoper/verkoper er voor altijd eigenaar van zal zijn en de kunstkoper/verkoper zal het nooit verkopen. Deze ondernemer moet elke verkoop onderzoeken en beslissen of het hem/haar waard is aangezien hij/zij verantwoordelijk zal zijn voor het betalen van zijn/haar, web-gebaseerde bankrekening, rekeningen, porto voor de postzegels, enz. voor de kunst.

kunstkoper/verkoper – u zult uw leven moeten leiden om uw klantenkring te dienen.

kunst leverancier/verkoper – u zult de kunst moeten kopen die u aan uw klanten zult tentoonstellen.

kunstkoper/werknemer – u zult de kunst moeten verzamelen voor uw persoonlijke verzameling.

kunsthandelaar – u zult artikelen moeten hebben die aan u verkocht worden en u zult geen gemakkelijke markt hebben om aan te verkopen.

Aangezien de meeste kunstkopers/werknemers al een leven buiten de kunstwereld hebben, neem ik de uitgaven van de kunstkoper/werknemer niet in de box op.

Wij, de kunstkoper/werknemer, kopen kunst om geld te verdienen – geen kunst om u gelukkig te maken. Trouwens, de meerderheid van de professionele kunstenaars die in de detailhandel werken, zijn geen professionele kunstenaars. Zij zijn kunstenaars en zouden de mogelijkheid niet uitsluiten om voor een kunstgaleriehouder of voor een professionele fotograaf te werken. galeriehouders en professionele fotografen werken over het algemeen op basis van commissies, d.w.z. betalingen door de kunstenaar en de kunstkoper/werknemer. Je mag in geen geval verplicht worden om je werknemers te betalen om in de kunstwereld mee te spelen.

Het is altijd verstandig om een kunstkoper/werknemer (bij voorkeur een persoon met goede connecties) te vragen hoe u financieel te werk moet gaan. Omdat u het recht koopt om de kunst tentoon te stellen, moet u weten dat u niet de olie van de kunstenaar krijgt verkocht, maar zijn/haar bloed, zijn/haar zweet en tranen. Het is niet alleen het doel van de kunst, maar de menselijke objecten die worden verkocht.

Doorgaan met het verhuren van zaken

U moet weten hoe u een eerlijke prijs kunt bepalen voor de schilderijen van de kunstenaar. Het bepalen van een eerlijke prijs omvat een multi-factor analyse van de unieke artistieke en vakmanschap van het schilderij, evenals de vraag naar dat kunstwerk. De markttrend is in hoge mate bepalend en het belangrijkste is dat de prijsbepaling begint voordat de kunstenaar in dienst is.

De meeste kunsthandelaars en kunstkopers hebben een code terzijde om te beslissen of het aanbod te duur of te goedkoop is. Het is altijd gemakkelijker om te vlooien dan om zelf te verkopen. Een kunstmarketeer moet er rekening mee houden dat ‘x’ aantal mensen ‘y’ aantal kunstwerken wil kopen. Het is dus altijd het beste om de eerlijke prijs vast te stellen voordat u op eigen houtje op pad gaat. de minimumverkoopprijs van een kunstwerk vast te stellen; deze zal variĆ«ren naargelang de benaming die de kwaliteit van het kunstwerk heeft. Sommige kunstkenners zijn van mening dat de authentieke kunstmarkt gewoonlijk varieert van $5,00 tot $20,00 per kunstwerk.

U kunt ook helpen om de huidige verkoopprijs te bepalen door de huidige vraagprijsnoteringen voor het item op de online kunstmarkt te krijgen. Er zijn verschillende kunst ticket websites waar u kunt huidige citaten op de hamer te krijgen en er zijn anderen waar je de werkelijke citaten te krijgen op elk kunstvoorwerp, alsmede de oorspronkelijke vraagprijs. U kunt op deze sites ook informatie krijgen over de exacte gangbare prijs.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk dat je in je hart gelooft dat je meer waard bent dan de vraagprijs. Je zou niet geselecteerd zijn als je niet dacht dat je het waard was?